{ "title": "Diş Macunu Maskesi", "image": "https://www.maskeler.gen.tr/images/dis-macunu-maskesi.jpg", "date": "21.01.2024 21:53:04", "author": "Barış Zorlu", "article": [ { "article": "
Diş Macunu Maskesi, Her insanın belli bir dönem sivilceler ile başı ağrımıştır. Sivilceler ile başa çıkmanın birçok yöntemi vardır bunlardan birisi de diş macunu maskesidir. Diş macununun sivilcelere iyi gelmesi için tabi ki dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Diş macununun içeri ve hangi tip ciltler için uygun olduğu önemlidir. Diş macunu maskesi iki şekilde sivilcelere iyi gelir. İlki sivilceyi kurutarak ikincisi ise sivilce üzerinde tabaka oluşturarak sivilceyi besleyen kir, yağ gibi unsurları engelleyerek sivilcenin gelişmesini yavaşlatır.

Peki Hangi Diş Macunu Kullanılmalı?

Diş macunu maskesi için kullanacağınız diş macunu; beyaz, hiçbir içeriği bulunmayan yani sade olan, renksiz, diş beyazlatıcı özelliği ile bilinen \"peroksit\" maddesini içermeyen diş macunları kullanılmalıdır. Diş macununun içerisinde bulunan birtakım bileşenler, faydadan çok zararı olabilir. Cildinizde daha çok kızarıklık, alerjik gibi durumlara yol açabilir. Alkol, Peroksit, Methanol ve Florid dişlere iyi geliyor olabilir ama cildinize faydası olmaz. Bu yüzden bu saydığımız özellikte ki macunları bulup kullanınız.

Diş Macunu Maskesi Peki Hangi Ciltler için Uygundur?

Kuru ve hassas cildi olanlar, diş macunu maskesini uygulamadan önce bir kez daha düşünmelerinde fayda olacaktır. Çünkü diş macunu hassas ciltlerde daha çok kızarıklığa ve kuru ciltlerin ise daha da kurumasına yol açacaktır. Cildin aşırı kuruması ise sivilce izlerine sebebiyet verebilir. Bu yüzden diş macunu maskesi kullanmadan önce iyi düşünüp karar verilmelidir.

Diş Macunu Maskesi Ne Zaman Yapılmalı?

Cildiniz diş macunu maskesi için uygun ve de doğru diş macunu bulduğunuzdan emin iseniz, gece yatmadan önce yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra sivilcelerin üzerine bulduğunuz diş macununu az miktarda sürüp yatınız. Sabah kalktığınız da bol ılık su ile yüzünüzü durulayınız. Eğer ki yüzünüz de kızarıklık, tahriş olma ya da normalden fazla kuruluk hissederseniz, cildiniz buna uygun değil demektir ve bu işlemi tekrarlamadan uygun tedavi için doktora baş vurunuz.
" } ] }