{ "title": "Kil Maskesi", "image": "https://www.maskeler.gen.tr/images/kil-maskesi(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:31:31", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kil maskesi, günümüzde kadın ya da erkek herkesin yaptığı cilt uygulamalarından biridir. Birçok farklı şekilde ve birçok farklı çeşitte bulunan kil maskeleri birçok kişide farklı faydalar göstermektedir. Tabi ki herkeste aynı etkiyi gösterdiğini söylemek yanlış olacaktır. Çünkü insanların cildinde bulunan izler, lekeler, noktalar ya da siyah noktalar farklı nedenler ile ortaya çıkar. Özellikle genetik olarak meydana gelen durumlarda kil maskeleri çok büyük etkiler yapmaz. Fakat dış etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan sorunlar için mükemmel bir çözüm yaşamak için kesinlikle kil maskesini uygulamalısınız. Kim maskesi uygulamalarına geçtikten sonra kesinlikle bu uygulamaları düzenli bir şekilde devam ettirmeniz gerekecektir. Çünkü yaptığınız kil maskesini sürekli bir hale getirmediğiniz zaman, yapılan kil maskesinin sağladığı olumlu faydalar, tekrar yok olacaktır. En az haftada bir kez yapılması gereken bu maskenin çok büyük faydaları vardır.

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?
Bu etkilerin yanı sıra bazı araştırmalara göre uzun süreler boyunca kil maskesini düzenli bir şekilde yaptıran kişilerde yaşlılığa bağlı olarak meydana gelen kırışıklıkların ortaya çıkmasını engellemektedir. Bu nedenle sizlerde kil maskesini yaptırarak bu etkilerinden yararlanabilirsiniz. Üstelik bu maskeinin doğru kullanımları sonrasında herhangi bir yan etkisinin olmaması oldukça büyük bir avantajdır.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Kil maskesini kullanmadan önce maskeyi yapacağınız kil çeşidini belirlemeniz gerekecektir. Bu durumda aslında bu durum hakkında en iyi bilgiyi Uzman kişilerde almanız gerekecektir. Cildinize uygun kili seçtikten sonra ise bir miktar suyu ılıklaştırıp hamur kıvamına getirin. Su ile kili iyice karıştırdıktan sonra bu maskeyi temiz ve kuru cildinize uygulamanız gerekmektedir. Bu uygulamayı yaparken dikkat etmeniz gereken durumlardan biri kil maskesi malzemelerini hazırlarken kesinlikle suyu az az eklemeniz gerekecektir. Aniden suyu eklediğiniz zaman gerekenden daha gevşek bir karışım elde kalacaktır. Bunun yanı sıra son olarak kil maskesinin hazırlanması sırasında kesinlikle metal kaşık kullanmayınız. Çünkü metal malzemeler, kilin cilt üzerindeki etkilerini azaltmaktadır.

Kil Maskesi Kil Maskesinin Kullanım Amaçları

Sinek sokması durumlarında kil maskesi için kullanılan malzemeyi sinek sokan bölgeye bolca uygulayarak meydana gelecek olan olumsuzlukları engelleyebilirsiniz. Bu durumun yanında kil maskesini küvetiniz içerisindeki suya ekleyerek tüm vücudunuzu olumlu bir şekilde etkileyebilirsiniz. Kil maskesi, birçok kişi tarafından bilinmese bile insanlarda diş bakımında olumlu etkilere neden olacaktır. Ağız içerisine bulunan bakterilerin ortadan kalkması için kil maskesinden bir miktar kullanarak ağız gargarası yapabilirsiniz.

Kil Maskesi Kil Maskesi Çeşitleri

Pembe kil maskesi: Bazı insanlar tarafından Fransız kili olarak bilinen bir kil çeşidi ile yapılmaktadır. Bu kilin en büyük özelliği, diğer killere göre insan vücudunda herhangi bir tahriş edici özelliğinin olmamasıdır. Bu nedenle birçok insan kil maskesi için bu kil çeşidini kullanmaktadır.

Kırmızı kil maskesi: bu kil maskesi içerisinde kullanılan kilin içerisinde demir ve demir oksitleri çok zengin bir şekilde bulunmaktadır. İçerisinde bulundurmuş olduğu bu mineraller sayesinde son derece etkin bir şekilde cildi etkilemektedir.

Yeşil kil: bu kil türü daha çok insanlarda cildin aşırı yağlı olması durumunda kullanılmaktadır. Günümüzde kuaförlerde genellikle bu kil türü kullanılır. Fakat bu kil aşırı güçlü etkisi nedeni ile bazı insanların cildinde çok ciddi tahrişlere neden olabilmektedir. Kimi insanlarda ise kızarıklık durumuna neden olan bu kili, dikkatli bir şekilde kullanmak gerekmektedir.

Bentonit kil: bu kil türü aslında herkesin bildiği beyaz kildir. Bu kil türü volkanik alanlarda bulunan tüf ve lavların ayrışması sonucunda oluşan killerdir. Bu kil türü diğer killere göre cildi biraz daha az kurutur. Bu durum nedeni ile biraz daha avantajlıdır.
" } ] }