{ "title": "Sivilce Maskesi", "image": "https://www.maskeler.gen.tr/images/sivilce-maskesi(1).jpg", "date": "19.01.2024 23:50:49", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sivilce maskesi, sivilce daha çok ergenlik çağında oluşum gösteren, birçok faktöre bağlı ortaya çıkan bir cilt problemidir. Sivilce sebebi üç ana başlık altında toplanabilir. Yağlı cilt tipi, ölü derinin dökülmemesi ve bakteri sivilce nedenleri arasındadır. Sivilceye neden olabilecek diğer etkenler hormonlar, kullanılan ilaçlar, beslenme alışkanlıkları, Yağlı ve kalitesiz cilt bakım ürünleri, güneş kremleri, ağda yapımı, gebelik, vitamin eksikliği, Adet öncesi dönem, mevsim değişikliği, terleme, stres, güneş ışığı olarak sıralanabilir. Ciltte gözenekler yağ veya ölü deri hücreleri sebebiyle tıkanır ve devamında sivilce oluşur.

Sivilcelerden veya sivilce izlerinden kurtulmak adına bilinçsiz davranışlardan kaçınmak gerekir. Bu tür davranışlar tam tersi etki yaratarak sivilce oluşumunu arttırabilir. Cilt tipine uygun olan cildi destekleyen tedaviler uygulanarak sivilce oluşumu kontrol altına alınabilir. Aşırı sivilce problemi olan kişiler ilk olarak bir cilt uzmanına başvurarak sorunun neden kaynaklandığını araştırmalı ve uygun bir tedaviye başlamalıdır. Sivilcelerden kurtulmak bazen çok uzun zaman alabilir. Bu nedenle tedavi sürecinde sabırlı ve istikrarlı olmak gerekir. Uygulanan tedaviyi tamamlamamak, farklı bir tedaviye geçiş yapmak durumu daha da kötü bir hale getirebilir. Tedavi ile cildi devamlı temiz tutmak, makyaj temizliğine özen göstermek de önemlidir.

Sivilceler bazen tıbbi tedavi gerektirirken bazen evde hazırlanan maskeler ile kolaylıkla kontrol altına alınabilir. Sivilce için birçok çeşitte ve içerikte maske hazırlanabilir. Bu maskeler cilt tipine uygun ya da sivilcenin neden oluştuğuna bağlı değişebilir.

Sivilce Maskesi

Aspirinli sivilce maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: Aspirin havana alınarak un haline gelene kadar ezilir. Ezilen aspirin ufak bir kâseye alınıp üzerine bal ve limon suyu ilave edilerek homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım cilde masaj uygulanarak sürülür. Yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra cilt bol ve ılık su yardımı ile temizlenir. Aspirin maskesi haftada bir defa uygulanabilir. Düzenli uygulandığında sivilcelerin zamanla kuruduğu fark edilir.

Sivilce için bal maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: Ufak bir kâsenin içine tarçın ve bal alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım temizlenmiş cilde iyice yedirilerek sürülür. Yaklaşık 20 dakika ciltte bekletilerek ılık su ile cilt maskeden arındırılır. Bal ve tarçın maskesi sivilcelerden kurtulmak için haftada 1 defa uygulanabilir. 3 ay sonra düzenli uygulamalarda olumlu sonuçlarından yararlanılabilir.

Sivilceler için bal ve zeytinyağı maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: Malzemelerin tümü ufak bir kâsenin içine alınarak krem kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. Elde edilen maske sivilceli alanlara masaj yapılarak sürülür. 30 dakika bekletildikten sonra cilt ılık su ile maskeden arındırılır. Temizleme sırasında cilt hafif hareketler ile ovalanmalıdır. Bal ve zeytinyağı maskesi sivilceler için haftada 1 defa düzenli uygulanabilir.

Sivilceler için bal ve çilek maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: 6 tane çilek bir kesenin içine alınarak çatal ile püre haline gelene kadar ezilir. Üzerine bal, esmer şeker ve limon suyu eklenip, homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım cilde tamamen yedirilerek sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra ılık su yardımı ile ciltten arındırılır. Maske sivilceler için düzenli olarak haftada bir defa uygulanabilir.

Sivilceler için yoğurt maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: Salatalık yıkandıktan sonra kabuğu soyulur. Blender yardımı ile püre kıvamına getirilir. Bir kâseye alınarak üzerine yoğurt ilave edilir. Yoğurt ve salatalık homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan maske cilde yedirilerek sürülür. Yaklaşık olarak 10 dakika bekletilip bol su ile yıkanır. Maske yıkandıktan sonra cilde buz terapisi uygulanır. Buz 2-3 dakika boyunca cilde tutulur. Yoğurtlu sivilce maskesi haftada 2 defa uygulanabilir.

Kuru ciltler için sivilce maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: Muz bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Üzerine yoğurt eklenip karıştırılır. Cilt önceden temizlenerek hazırlanan maske cilde uygulanır. 15 dakika bekletildikten sonra cilt soğuk su ile maskeden arındırılır. Haftada 2-3 defa sivilcelere karşı uygulanabilir. Hazırlanan maske cildin sıkılaşması sağlayarak, kırışıklık problemine karşı da iyi gelir.

Sivilce için gül suyu maskesi
Hazırlanışı ve uygulanışı: Tüm malzeme ufak bir kâseye alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışıma hazırlanan pamuk topları batırılarak, pamuklar ciltte sivilce bulunan bölgelere pansuman şeklinde uygulanır. Neredeyse Uygulamanın 5 dakika devam edilmesi gerekir. Ardından cilt ılık su ile temizlenir. Sivilceler üzerinde oldukça etkili bir maskedir. Gül suyu birçok kozmetik ürün içerisinde de sıkça kullanılmaktadır. Cildi sıkılaştırıcı etkisi yanında peeling etkisi de bulunmaktadır.
" } ] }